Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Семинар о спречавању финансирања тероризма за финансијске институције
03.11.2010.

Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), Управа за спречавање прања новца и Удружење банака Србије организовали су 3.11.2010. године семинар о спречавању финансирања тероризма за финансијске институције.

Предавач, господин Jeffrey Breinholt, адвокат Министарства правде Сједињених Америчких Држава с вишегодишњим искуством заменика шефа Одељења за борбу против тероризма САД и коодинатора радне групе за финансирање тероризма говорио је о најбољим искуствима у процесуирању финансирања тероризма. Учесници семинара - представници свих банака, агената Westernunion и ЈП ППТ Србија- имали су прилике да по први пут у Србији чују примере из праксе, типологију у вези са финансирањем тероризма у оквиру једног изворног предавања које господин Бреинхолт, као један од водећих стручњака у области борбе против тероризма и финансирања тероризма, држи запосленима у америчким банкама и по банкама у свету. Семинар је имао за циљ да се, у тренутку када се у Србији објављује Листа индикатора за препознавање сумњивих трансакција у вези са финансирањем тероризма, и кроз овај вид едукације помогне обвезницима по Закону о спречавању прања новца и финансирања тероризма у извршавању њихових обавеза откривања и пријављивања сумњивих трансакција те да се на овај начин подрже власти у нашој земљи у борби против тероризма.

Учешће на семинару имали су и директор Управе за спречавање прања новца, г. Александар Вујичић, саветник за економску транспарентност Мисије ОЕБС у Србији г. Мато Меyер и директор Одељења за контролу платног промета и мењачких послова Народне банке Србије, г-ђа Силвија Дуванчић-Гујаничић.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд