Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Одржана 14. Генерална скупштина IOTA
09.07.2010.

Брисел и Пореска администрација Краљевине Белгије били су 8 и 9. јула, 2010. године домаћини заседања 14. Генералне скупштине IOTA, уз учешће више од 160 делегата из 45 земаља и представника међународних организација.

На скупу је обрађена стручна тема „Нови изазови и ефекти на добровољно извршавање обавеза и пореске приходе у време економске кризе“, у оквиру које је одржано једанаест презентација, у којима је ова тема обрађена из више углова и са становишта специфичних искустава појединих земаља и након којих је вођена стручна и широка дискусија.

Поред стручне теме, Генерална скупштина је имала и административни део, у коме су усвојени финансијски извештај за 2009. годину, амандмани на Повељу IOTA (одлучено је да чланарина остане замрзнута до 2012. године), а одржани су и избори за председништво IOTA, чланство у IOTA (нови чланови, од 1. јануара, 2011. године су Руска Федерација и Јерменија). Поред тога, изабрани су интерни ревизори и нови Извршни савет, у коме ће наредне године бити: Аустрија, Немачка, Мађарска, Литванија, Норвешка, Шпанија, Швајцарска, Велика Британијa и Француска, као нови председавајући.

Делегацију Пореске управе Републике Србије чинили су директор др Драгутин Радосављевић, помоћник директора за развој и рачунарску подршку др Дејан Видојевић и начелник Одељења за комуникацију Срђан Петковић.

Генерална скупштина је такође изабрала и стручну тему за следеће заседање, које ће бити одржано у Ници, и усвојила је Резолуцију 14. Генералне скупштине. У пријатној и радној атмосфери, учесници су искористили прилику и за бројне билатералне контакте и размену искустава.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд