Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Исплата једнократне помоћи
15.07.2010.

Министарство финансија је преко Управе за трезор почело исплату једнократне помоћи од по 5.000 динара запосленима у институцијама и службама које се финансирају из државног буџета или из буџета јединица локалне самоуправе и територијалне аутономије.

Једнократну помоћ добиће сви запослени чија основна нето плата није већа од 50.000 динара. За ту намену биће издвојено укупно 2 милијарде динара, а средства су обезбеђена Законом о буџету Републике Србије.

Управа за трезор Министарства финансија је, до краја радног дана у четвртак 15.07. 2010, пребацила средства на рачуне око 1290 органа чији ће запослени добити износ од 5.000 динара. До сада је једнократну помоћ добило око 30 хиљада запослених у државном сектору.

Министарство финансија због тога подсећа све институције и службе чији радници испуњавају услове за добијање једнократне помоћи, да спискове запослених, са стањем на дан 30.јун 2010. године, треба да доставе надлежној организационој јединици Управе за трезор. Исплата се врши одмах по достављању спискова запослених, што значи да од брзине достављања спискова зависи и брзина исплате једнократне помоћи.

Са ММФ-ом је договорено да једнократну помоћ, у укупном износу од 2 милијарде динара, добију и пензионери. Исплата ће почети када надлежни органи утврде критеријуме за расподелу једнократне помоћи пензионерима.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд