Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Saopštenja
Verzija za štampu
Isplata jednokratne pomoći
15.07.2010.

Ministarstvo finansija je preko Uprave za trezor počelo isplatu jednokratne pomoći od po 5.000 dinara zaposlenima u institucijama i službama koje se finansiraju iz državnog budžeta ili iz budžeta jedinica lokalne samouprave i teritorijalne autonomije.

Jednokratnu pomoć dobiće svi zaposleni čija osnovna neto plata nije veća od 50.000 dinara. Za tu namenu biće izdvojeno ukupno 2 milijarde dinara, a sredstva su obezbeđena Zakonom o budžetu Republike Srbije.

Uprava za trezor Ministarstva finansija je, do kraja radnog dana u četvrtak 15.07. 2010, prebacila sredstva na račune oko 1290 organa čiji će zaposleni dobiti iznos od 5.000 dinara. Do sada je jednokratnu pomoć dobilo oko 30 hiljada zaposlenih u državnom sektoru.

Ministarstvo finansija zbog toga podseća sve institucije i službe čiji radnici ispunjavaju uslove za dobijanje jednokratne pomoći, da spiskove zaposlenih, sa stanjem na dan 30.jun 2010. godine, treba da dostave nadležnoj organizacionoj jedinici Uprave za trezor. Isplata se vrši odmah po dostavljanju spiskova zaposlenih, što znači da od brzine dostavljanja spiskova zavisi i brzina isplate jednokratne pomoći.

Sa MMF-om je dogovoreno da jednokratnu pomoć, u ukupnom iznosu od 2 milijarde dinara, dobiju i penzioneri. Isplata će početi kada nadležni organi utvrde kriterijume za raspodelu jednokratne pomoći penzionerima.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd