Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Саопштење
05.02.2010.

Управа за трезор Министарста финансија објавила је на свом сајту, www.trezor.gov.rs Упутство о процедури за повезивање стажа.

Сви заинтересовани сада могу на једном месту да се упознају са процедуром и начином регулисања неуплаћених доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, али и да пронађу и штампају документа потребна за подношење захтева.

Подсећамо, повезивање стажа могуће је на основу Закључка Владе Републике Србије, усвојеног октобра прошле године. Одлука Владе тиче се свих привредних субјеката која су већински у власништу државе, као и свих приватизованих предузећа или компанија које су у поступку приватизације и односи се на период од 01.јанура 2004. до 30.јуна 2009.

Послодавац је у обавези да уплати заостале доприносе запосленима, с тим што сам бира начин на који ће то урадити: тако што ће искористити помоћ државе, узети комерцијални кредит или неким другим средствима. Уколико се послодавац одлучи да узме позајмицу од државе, новац враћа у наредне четири године, уз једногодишњи грејс период и камату у висини есконтне стопе Народне банке Србије (тренутно 8,5% на годишњем нивоу).

На сајту Управе за трезор објављује се сваке недеље ажурирани Преглед захтева за регулисање незмирених обавеза по основу доприноса за пензијско-инвалидско осигурање, као и Преглед примљењих и обрадјених захтева за издавање потврде.

Детаљније на
www.trezor.gov.rs
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд