Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Влада близу договора с ММФ-ом о буџету за 2010. годину
27.10.2009.

Министарка финансија у Влади Републике Србије Диана Драгутиновић изјавила је да је Влада Србије близу постизања договора са ММФ-ом у вези са буџетом за 2010. годину и прецизирала да планирани приходи буџета износе између 620 и 640 милијарди динара.

Драгутиновић је на скупу у Народној банци Србије (НБС) истакла да буџет за наредну годину неће бити "револуционаран", али да ће значити мању јавну потрошњу.

Према њеним речима, сада се воде преговори око правила прилагођавања пензија и плата, као и о томе колики треба да буде простор за фискалне стимулансе.

Она је нагласила да у Влади Србије постоји спремност да се више не дозволи "експериментисање" са фискалном политиком, и поновила да ће приходи буџета Србије у наредној години износити између 620 милијарди динара, што је опрезна пројекција, и 640 милијарди динара, што је реална пројекција.

Министарка Драгутиновић је указала на то да ће буџетске уштеде у наредној години бити постигнуте замрзавањем плата и пензија, смањењем броја запослених и смањењем трошкова радних места, лимитирањем субвенција и мањим бројем приоритета код капиталних издатака, где ће у фокусу бити велики капитални издаци.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд