Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Saopštenja
Verzija za štampu
Otvorena nova carinarnica u Užicu
27.10.2009.

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković i državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić svečano su otvorili novu carinarnicu u Užicu.

Premijer je rekao da će carinarnica imati veliki značaj za privredu Zlatiborskog okruga i tom prilikom je ocenio da će to doprineti povećanju efikasnosti i racionalnosti u radu državnih službi i omogućiti da privreda uz manje troškove i napore realizuje svoje potrebe.

On je naglasio da se otvaranje ove carinarnice poklapa sa principima Vlade Srbije o decentralizaciji, i dodao da će sada biti rasterećena Carinarnica u Kraljevu.

Predsednik Vlade je ukazao na to da Srbija svakoga dana ide u pravcu uvođenja standarda Evropske unije i da se čine veliki napori na stvaranju boljih graničnih prelaza i infrastrukture na njima.

Državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić rekao je da Carinarnica u Užicu posluje u iznajmljenom prostoru, a u planu je da iduće godine taj grad dobije novu zgradu Carinarnice, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije.

Đidić je rekao da će Carinarnica Užice kontrolisati granične prelaze prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i da će biti poboljšan i rad graničnih prelaza.

On je najavio da predstoji izgradnja modernog graničnog prelaza Gostun prema Crnoj Gori, kao i prelaza Mehov krš, i izrazio očekivanje da će Uprava carina 2010. godine imati isto toliko investicija kao i ove godine.

Gradonačelnik Užica Jovan Marković podsetio je na to da su pre tri decenije Privredna komora Užica i Grad Užice podneli zahtev Vladi Srbije da se otvori carinarnica u tom gradu.

On je precizirao da se 60 odsto poslova u Carinarnici Kraljevo odnosilo na privredu i poslove građana Užica i Zlatiborskog okruga, što je bio važan argument da Vlada Srbije podrži inicijativu Grada Užica za otvaranje carinarnice.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd