Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Отворена нова царинарница у Ужицу
27.10.2009.

Председник Владе Републике Србије Мирко Цветковић и државни секретар Министарства финансија Миодраг Ђидић свечано су отворили нову царинарницу у Ужицу.

Премијер је рекао да ће царинарница имати велики значај за привреду Златиборског округа и том приликом је оценио да ће то допринети повећању ефикасности и рационалности у раду државних служби и омогућити да привреда уз мање трошкове и напоре реализује своје потребе.

Он је нагласио да се отварање ове царинарнице поклапа са принципима Владе Србије о децентрализацији, и додао да ће сада бити растерећена Царинарница у Краљеву.

Председник Владе је указао на то да Србија свакога дана иде у правцу увођења стандарда Европске уније и да се чине велики напори на стварању бољих граничних прелаза и инфраструктуре на њима.

Државни секретар Министарства финансија Миодраг Ђидић рекао је да Царинарница у Ужицу послује у изнајмљеном простору, а у плану је да идуће године тај град добије нову зграду Царинарнице, чију ће изградњу финансирати Влада Србије.

Ђидић је рекао да ће Царинарница Ужице контролисати граничне прелазе према Босни и Херцеговини и Црној Гори и да ће бити побољшан и рад граничних прелаза.

Он је најавио да предстоји изградња модерног граничног прелаза Гостун према Црној Гори, као и прелаза Мехов крш, и изразио очекивање да ће Управа царина 2010. године имати исто толико инвестиција као и ове године.

Градоначелник Ужица Јован Марковић подсетио је на то да су пре три деценије Привредна комора Ужица и Град Ужице поднели захтев Влади Србије да се отвори царинарница у том граду.

Он је прецизирао да се 60 одсто послова у Царинарници Краљево односило на привреду и послове грађана Ужица и Златиборског округа, што је био важан аргумент да Влада Србије подржи иницијативу Града Ужица за отварање царинарнице.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд