Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Саопштење
07.10.2009.

Државни секретар у Министарству финансија Владе Републике Србије Слободан Илић састао се данас у Истанбулу са потпредседником Одељења за Европу и Централну Азију Међународне финанисијске корпорације (International Financial Corporation - IFC) при Светској банци Јуркијем Коскелом (Jyrki Koskelo) и регионалним директором IFC-а Шахбазом Мавадатом (Shahbaz Mavaddat).

Учесници су говорили о даљим активностима Србије у погледу четири банке у којима је држава већински власник. Када је реч о Комерцијалној банци, IFC је изразио озбиљан интерес да, заједно са ЕБРД-ијем и другим међународним инвеститорима, учествује у предстојећој докапитализацији. Они су такође, показали интерес за даљи ток приватизације појединих банака са учешћем државног капитала као и за инвестирање у поједина предузећа у Србији.

Државни секретар Илић представио је учесницима активности Владе Србије у вези доношења нових законских аката као што су закон о хартијама од вредности, закон о јавној својини као и о изменама Закона о јавном дугу у смислу стварања основе за емисију муниципалних обавеза.

Учесници су говорили и о интензивирању сарадње у области агробизниса у Србији уз помоћ експерата IFC-ија.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд