Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Saopštenja
Verzija za štampu
Saopštenje
01.10.2009.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije dr Diana Dragutinović i državni sekretar za ekonomske odnose Švajcarske Konfederacije Jean – Daniel Gerber potpisali su danas Amandman na Sporazum o reprogramiranju dugova Savezne Republike Jugoslavije od 3. oktobra 2002 godine, između Savezne Republike Jugoslavije i Vlade Švajcarske Konfederacije.

Dug po osnovu Sporazuma o reprogramiranju dugova Savezne Republike Jugoslavije od 3 . oktobra 2002 godine odnosi se na dugove bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, preuzete od strane Savezne Republike Jugoslavije po Sporazumu o sukcesiji.
Danas potpisanim Amandmanom na Sporazum utvrđuje se iznos duga Republike Srbije prema Švajcarskoj Konfederaciji.

Tom prilikom ministar finansija je izjavila da je vrlo zadovoljna što je učinjen ovaj veoma važan korak, kao nastavak aktivnosti na rešavanju otvorenih pitanja u ovoj oblasti.

Državni sekretar za ekonomske odnose Švajcarske Konfederacije naglasio je da dosadašnja saradnja bila uspešna, kako u pogledu investiranja u Republiku Srbiju, gde je naročito istakao “Holcim”, tako i programa podrške Ministarstvu finansija i da očekuje da će i buduća saradnja u oblati javnih finansija biti uspešana.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd