Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Саопштења
Верзија за штампу
Саопштење
04.10.2009.

Министарка финансија Владе Републике Србије Диана Драгутиновић, која учествује на Годишњем заседању Светске банке и Међународног монетарног фонда, сасатала се данас са потпредседником Владе и министром финансија Руске Федерације Алексејем Кудрином.

На састанку, који је протекао у пријатној атмосфери, разматране су могућности финансијској подршци Русије Србији за буџет и крупне иинвестиционе пројекте.

Министар финансија Русије Кудрин истакао је спремност руске стране да брзо реагује и да, уколико је потребно, изврше промену постојећег закона како би помоћ стигла ове године. Србија тренутно није на листи земаља којима је одобрена подршка за ову годину.

Министарка Драгутиновић захвалила је свом руском колеги Кудрину на подршци која је Русија спремна да пружи Србији и истакла значајну улогу у координацији коју је имао руски амасадор Александар Конузин. Она је изразла наду да ће се и овај пут доказати традиционално пријатељски односи које две земље имају.

На састанку је договорено да ће се званични преговори водити током овом месеца, након годишње скупштине Међународног монетарног фонда и Светске банке.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд