Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Примoпредаја ласерског скенера за брзу обраду пореских пријава
25.09.2009.

Представници немачке организације за техничку сарадњу GTZ на пројекту модернизација и реформа управе, амбасаде Савезне Републике Немачке у Србији и Пореске управе Републике Србије дана 23.09.2009.године у Централи Пореске управе Републике Србије, поводом уручивања ласерског скенера сумирали су досадашње резултате и договорили наставак даље сарадње.
Ласерски скенер омогућиће Пореској управи бржу обраду пореских пријава, с обзиром да су до сада подаци са пријава уношени ручно што је захтевало 2 – 3 минута по пријави. Брзина уноса овим савременим средством износи испод 1 секунде, чиме се значајно повећава ефикасност рада Пореске управе. О значају промене начина рада код уноса пореских пријава говорио је директор Пореске управе мр Драгутин Радосављевић и помоћник директора Пореске управе за развој и рачунарску подршку мр Дејан Видојевић. Помоћник директора Пореске управе Зоран Васић осврнуо се на сарадњу са GTZ по основу едукације запослених у Пореској управи и пореских обвезника, указујући да је оваква сарадња резултирала ангажовањем Пореске управе на другим пројектима GTZ као органа који активно преноси своја знања и искуства на друге државне органе у Србији.

Представници GTZ за Србију, директор канцеларије GTZ г-дин Uwe Stumpf, вођа пројекта GTZ г-дин Jorg Horstmaier и заменик вође пројекта GTZ г-ђица Jasmin Hoericke, саветник амбасаде С.Р. Немачке г-ђа Birgit Singer- Carter, указали су на њихово ангажовање у модернизацији ПУ Србије, те да ће се досада успешна сарадња, наставити надају се на обострано задовољство.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд