Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Donacija Vlade Narodne Republike Kine Beogradskom univerzitetu
08.07.2009.

U ponedeljak 6. jula 2009. godine, na Beogradskom univerzitetu, ministar finansija Diana Dragutinović, u ime Vlade Republike Srbije, potpisala je sa ambasadorom Kine Vei Đinguhua, u ime Vlade Narodne Republike Kine, protokol o primopredaji kancelarijske opreme i opreme za jezičke laboratorije, koje je Vlada Narodne Republike Kine donirala Beogradskom Univerzitetu. Vrednost donacije Narodne Republike Kine je 1 milion evra. Donacija će biti isplaćena iz dva dela. Prvi deo u iznosu od 650 hiljada evra, a drugi deo iznosi 350 hiljada evra, koji će biti isplaćen sledeće godine. Potpisivanjem protokola o primopredaji kancelarijske opreme i opreme za jezičke laboratorije predato je: 59 servera, 10 terminala za videokonferencije, 1 MCU, 95 projektora, 561 desktop računar, 25 kompleta za multimediju (digitalnih kamera, studijskih osvetljenja, profesionalih stalaka, laptopova i platna), 30 svičeva, 10 laptopova, jezička laboratorija. Republika Srbija visoko ceni saradnju sa Narodnom Republikom Kinom. Ovo je za Univerzitet vrlo bitna donacija jer poboljšava kvalitet procesa prenošenja znanja novim studentima. To će biti ostvareno podizanjem kvaliteta nastave i otvaranjem novih polja saradnje Univerziteta sa sličnim institucijama u svetu.
U ponedeljak 6. jula 2009. godine, na Beogradskom univerzitetu, ministar finansija Diana Dragutinović, u ime Vlade Republike Srbije, potpisala je sa ambasadorom Kine Vei Đinguhua, u ime Vlade Narodne Republike Kine, protokol o primopredaji kancelarijske opreme i opreme za jezičke laboratorije, koje je Vlada Narodne Republike Kine donirala Beogradskom Univerzitetu.

Vrednost donacije Narodne Republike Kine je 1 milion evra. Donacija će biti isplaćena iz dva dela. Prvi deo u iznosu od 650 hiljada evra, a drugi deo iznosi 350 hiljada evra, koji će biti isplaćen sledeće godine.

Potpisivanjem protokola o primopredaji kancelarijske opreme i opreme za jezičke laboratorije predato je: 59 servera, 10 terminala za videokonferencije, 1 MCU, 95 projektora, 561 desktop računar, 25 kompleta za multimediju (digitalnih kamera, studijskih osvetljenja, profesionalih stalaka, laptopova i platna), 30 svičeva, 10 laptopova, jezička laboratorija.

Republika Srbija visoko ceni saradnju sa Narodnom Republikom Kinom. Ovo je za Univerzitet vrlo bitna donacija jer poboljšava kvalitet procesa prenošenja znanja novim studentima. To će biti ostvareno podizanjem kvaliteta nastave i otvaranjem novih polja saradnje Univerziteta sa sličnim institucijama u svetu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd