Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Saopštenje
12.06.2009.

Ministarka finansija Diana Dragutinović, u ime Vlade Republike Srbije, potpisala je danas sa direktorom Sektora za zajmove za jugoistočnu Evropu Dominikom Kurbenom, u ime Evropske investicione banke (EIB) dva ugovora: Ugovor o finansiranju između EIB-a i JP Elektromreže Srbije (EMS) i finansijski ugovor „Zajam za opštinsku i regionalnu infrastrukturu / B“.

Ugovorom o finansiranju predviđeno je da EIB stavi na raspolaganje Javnom preduzeću „Elektromreža Srbije” kredit u iznosu od 24.500.000 evra za sprovođenje projekta unapređenja elektromreže JP EMS. Ukupna vrednost projekta iznosi 50.700.000 evra, od čega sopstvena sredstva koja će obezbediti JP EMS za finansiranje Projekta iznose 26.200.000 evra. Projektom je predviđena izgradnja ili rekonstrukcija objekata namenjenih snabdevanju električnom energijom.

Drugi je finansijski ugovor “Zajam za opštinsku i regionalnu infrastrukturu /B” u iznosu od 50.000.000 evra za realizaciju projekata Nacionalnog investicionog plana, u jednoj od sledećih oblasti:

1) putna infrastruktura;
2) obrazovanje;
3) državna uprava;
4) očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa


Period trajanja kredita je 20 godina, uključujući period počeka 5 godina.


bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd