Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
U naredne tri godine za "Egzit" 30 miliona dinara iz budžeta
09.11.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić i generalni menadžer festivala "Egzit" Bojan Bošković potpisali su danas protokol o saradnji prema kojem će u naredne tri godine za potrebe ovog festivala iz budžeta Republike Srbije godišnje biti izdvajano 30 miliona dinara.
Dinkić je posle potpisivanja objasnio da ovaj protokol o saradnji od 2007. do 2010. godine predviđa da izdvajanja za ovaj muzički festival budu redovna budžetska stavka, i to u najmanjem iznosu od 30 miliona dinara. On je istakao da država mora da pomogne stvaranje i održavanje takvog brenda kao što je "Egzit" jer je ovaj festival učinio više na promociji Srbije nego diplomate, čija je to bila dužnost.

Bošković je ocenio da je ovaj protokol kruna saradnje sa Ministarstvom finasija, koje je u protekle tri godine na razne načine podržavalo festival, uz napomenu da je Ministarstvo, na inicijativu "Egzita", snizilo PDV na prodaju karata za koncerte sa 18 na 8 odsto. On je naglasio da organizacija festivala košta od 3,5 do 4 miliona evra i dodao da bi suma bila još veća da se za organizaciju festivala plaćaju sve ekonomske cene ne evropskom nivou.

Muzičar Rambo Amadeus ocenio je da će "Egzit" postati sajam muzike koji spaja istočnu i zapadnu Evropu i najavio mogućnost da festival dobije svoje satelite po celoj Srbiji. On je uputio pohvale ministru Dinkiću, koji je, kako je istakao, svojim radom uspeo da obezbedi sredstva za ulaganje u uspešne projekte kakav je "Egzit".
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd