Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Iz Nacionalnog investicionog plana za zdravstvo u Požarevcu 5,5 miliona evra
30.10.2006.

Državni sekretari Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija Nevena Karanović i Vladimir Ilić obišli su danas Opštu bolnicu u Požarevcu i najavili da će za požarevačko zdravstvo iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) biti izdvojeno približno 5,5 miliona evra. Karanović je rekla je da su ove godine iz NIP-a predviđena ulaganja u zdravstvo u Srbiji u iznosu od 310 miliona evra za rekonstrukciju četiri klinička centra, svih 157 domova zdravlja, kao i regionalnih i opštih bolnica.
Požarevcu će, prema broju korisnika zdravstvene zaštite, pripasti oko 3,36 miliona evra i dodatna 2 miliona evra za potpuni završetak zgrade porodilišta, navela je Karanović. Prema njenim rečima, 500 hiljada evra biće iskorišćeno za opremanje zgrade porodilišta, a približno 1,5 miliona evra za završetak radova na njegovoj izgradnji.

Takođe, Karanović je dodala da je Ministarstvo zdravlja omogućilo Zdravstvenom centru Požarevac da promeni i namenu prostora, to jest da jedan deo ovog centra bude osposobljen za rad kao porodilište, dok će drugi deo biti iskorišćen za proširenje hirurških grana. Ona je izrazila očekivanje da će do kraja naredne godine taj objekat biti otvoren.

Ministarstvo zdravlja izdvojilo je ove godine za rekonstrukciju i opremanje požarevačke bolnice, pored sredstava iz NIP-a, oko 12 miliona dinara. Domovima zdravlja u Požarevcu, Malom Crniću, Kučevu, Golupcu i Žabarima, koji pripadaju Zdravstvenom centru Požarevac, za rekonstrukciju i opremanje pripalo je približno 9 miliona dinara.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd