Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Iz Nacionalnog investicionog plana 12 miliona evra za projekte u Knjaževcu
12.10.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić i ministar zdravlja Tomica Milosavljević otvorili su danas u Knjaževcu rekonstruisanu zgradu hitne pomoći, u sklopu zdravstvenog centra u tom gradu, i najavili velike investicije na području jugoistočne Srbije. Dinkić je pred okupljenim zdravstvenim radnicima i građanima u Knjaževcu istakao da Vlada želi da istočnoj i južnoj Srbiji vrati ponos i zato je predviđeno da se tom delu Srbije iz Nacionalnog investicionog plana izdvoji 265 evra po stanovniku, dok je za Beograd i Vojvodinu namenjeno 130 evra po stanovniku.
Ministar je naglasio da je za projekte u Knjaževcu za narednu godinu izdvojeno 12 miliona evra, od čega će za rekonstrukciju zdravstvenog centra biti uloženo još pola miliona evra. Milosavljević je precizirao da je za rekonstrukciju hitne pomoći utrošeno 50 miliona dinara iz republičkog budžeta. Istovremeno, Milosavljević i Dinkić su napomenuli da zdravstveni radnici u novembru mogu računati na povećanje plata od 20 odsto.

Dinkić je, zajedno sa predstavnicima kuće "Dopler Majer" kao donatorom, uručio tri računara Gimnaziji u Knjaževcu. On je položio i kamen temeljac za izgradnju nove zelene pijace, u koju će Ministarstvo finansija uložiti pet miliona dinara, međunarodna organizacija CHF 2,8 miliona dinara, dok će ostatak novca obezbediti Javno komunalno preduzeće "Standard" iz Knjaževca.

Ministar finansija je sa ministrom za kapitalne investicije Velimirom Ilićem prisustvovao i početku asfaltiranja ulice Stevana Jakovljevića u Knjaževcu, gde će biti uloženo 2,7 miliona dinara.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić uručio je u ovom gradu ključeve 16 novih stanova pripadnicima Odeljenja unutrašnjih poslova, koje je izgradila Republička građevinska direkcija.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd