Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Уручене награде Фонда за младе таленте Републике Србије
29.09.2006.

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић уручио је данас 231 награду из Фонда за младе таленте Републике Србије ученицима и студентима који су у протеклој години освојили признања на међународним и домаћим такмичењима. Динкић је на свечаности, одржаној у Дому Народне скупштине, навео да је њих 22 освојило највиша признања на светским и европским такмичењима у знањима из различитих области, при чему је највише награђених из области природних наука.
Према његовим речима, деведесетих година прошлог века млади, образовани људи масовно су напуштали Србију због губитка поверења у сопствену државу, а задатак нове генерације младих је да поврати и ојача поштовање и поверење целог света у Србију.

Министар је подсетио на то да је Влада установила Фонд за младе таленте 2005. године са средствима од приближно 10 милиона евра и најавио да ће у 2007. години у тај фонд бити издвојено око 14 милиона евра.

Министар просвете и спорта Слободан Вуксановић истакао је да новчане награде које су додељене младим талентима треба да буду средство а не циљ за остварење напретка у каријери и добробит српског друштва.

Председник Скупштине Србије Предраг Марковић рекао је да су млади таленти први гости Дома Народне скупштине, што је знак поверења у младост Србије која својим знањем и залагањем треба да омогући просперитет наше земље у Европи у будућем периоду.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд