Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
U Nišu počela realizacija Nacionalnog investicionog plana u oblasti stanogradnje
22.09.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić i ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić položili su danas u Nišu kamen temeljac za 79 stanova namenjenih zaposlenima u državnoj upravi, čime je označen početak realizacije Nacionalnog investicionog plana u oblasti stanogradnje.

Dinkić je tom prilikom istakao da je ovo prvo gradilište u Srbiji gde je započeta izgradnja stanova sredstvima iz pomenutog plana, kojim je predviđeno da do kraja godine u tu oblast bude uloženo 150 miliona evra.
Do kraja sledeće godine u Nišu će biti investirano približno 9,5 miliona evra i izgrađeno ukupno 400 stanova, ukazao je ministar i najavio izgradnju još sedam lamela sa 133 stana na istoj lokaciji iza tehničkih fakulteta.

Prema njegovim rečima, izgradnju stanova u ovom gradu sufinansira Ministarstvo odbrane, tako da će veći deo pripasti Vojsci Srbije, dok će ostali stanovi biti namenjeni zaposlenima u državnoj upravi, pravosuđu i javnim službama.

Posle Niša, ministri Dinkić i Ilić posetili su Staru planinu, gde su označili početak radova na izgradnji žičara.

Tom prilikom, Dinkić je podsetio na to da je Vlada ove godine za izgradnju Ski-centra na Babinom zubu, najvišem vrhu Stare planine, izdvojila tri miliona evra i nagovestio da će Vlada naredne nedelje proglasiti opšti interes nad 50 hektara zemljišta na ovoj planini.

Prema njegovim rečima, nova ulaganja u ovu planinu uslediće nakon što kanadska konsultantska firma završi projekat izgradnje ski-centra, a postoji mogućnost i zajedničkog ulaganja sa Bugarskom i EU u njegovu izgradnju.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd