Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Počeli radovi na izgradnji novih četvorosednih žičara na Kopaoniku
23.08.2006.

Ministri u Vladi Republike Srbije - finansija Mlađan Dinkić, za kapitalne investicije Velimir Ilić i trgovine, turizma i usluga Bojan Dimitrijević označili su danas na Kopaoniku početak radova na izgradnji novih četvorosednih žičara "Duboka 1" i "Duboka 2", za čiju je izgradnju iz sredstava Nacionalnog investicionog plana izdvojeno približno četiri miliona evra.
Nove žičare, ukupne vrednosti 7,8 miliona evra, biće završene i puštene u rad krajem decembra ove godine.
Kapacitet žičara po završetku prve faze radova biće 1.800 skijaša na čas, a na kraju druge faze 2.400 skijaša na čas, dok će njihova brzina biti pet metara u sekundi. Proizvođač opreme je austrijska kompanija "Dopelmajer", koja je obezbedila i petogodišnji kredit za opremu.

Dinkić je najavio da će uskoro biti raspisan međunarodni tender za izgradnju novog velnes-hotela na mestu starog hotela "Bačište" na Kopaoniku, kao i da će do početka zimske sezone biti očišćeno skijalište "Krčmar" od NATO bombi, čime će turistički centar na Kopaoniku proširiti mogućnosti prijema turista.

Ministar finansija je objasnio da je novoformirano javno preduzeće "Skijališta Srbije" preuzelo sva skijališta u zemlji, tako da će prihodi njihovog poslovanja ići u budžet, a zatim će biti reinvestirani u nove ski-centre.

Prema njegovim rečima, do kraja godine biće privatizovani svi “Geneksovi” hoteli na Kopaoniku, a za Staru planinu će biti urađen master-plan njenog razvoja.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd