Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Sektoru za spasavanje i zaštitu od požara MUP-a Srbije 13 miliona evra
25.07.2006.

Ministar finansija u Vladi Srbije Mlađan Dinkić rekao je danas, da je Vlada Srbije u Nacionalnom investicionom planu predvidela 13 miliona evra, kao pomoć Sektoru za spasavanje i zaštitu od požara MUP-a Srbije.

Dinkić je prilikom posete Vatrogasnoj brigadi beogradske policije, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Jočićem, rekao da našim vatrogasnim ekipama u proseku treba 12 minuta od poziva da stignu na mesto požara, dok požar gase oko sat vremena.
Standardi EU su strožiji i zato ćemo u toku ove i naredne godine nabaviti nova vozila i drugu opremu, rekao je Dinkić. On je naveo da će sredstva biti izdvojena za kupovinu novih 40 vatrogasnih vozila i 15 autocisterni za potrebe Vatrogasne brigade beogradske policije i naveo da tender za kupovinu tih vozila može biti raspisan odmah.

Jočić je ukazao na izuzetan značaj Vatrogasne brigade koja, uprkos zastareloj opremi, jer je prosečna starost vozila osamnaest i po godina, odgovorno obavlja svoje poslove. Naši vatrogasci imaju evropsko znanje i entuzijazam, ali nemaju sa čime da rade, rekao je Jočić.

Vatrogasci su Dinkiću i Jočiću prikazali pokaznu vežbu gašenja požara na višespratnici, kojoj je prisustvovao i komandant Vatrogasne brigade Đorđe Babić.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd