Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Za pet godina na aerodromu "Nikola Tesla" moći će da se zaposli 20.000 ljudi
18.07.2006.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić ocenio je danas da će u narednih pet godina na Aerodromu "Nikola Tesla" moći da se zaposli 20.000 ljudi, s obzirom na to da se planiraju značajna ulaganja u razvoj tog javnog preduzeća.

Dinkić je tokom obilaska aerodromskog kompleksa, rekonstruisanog Terminala 2 za međunarodne letove i poletno-sletne piste najavio da će uskoro biti okončan tender za izgradnju hotela i poslovnog kompleksa na ovom aerodromu.
Ministar je podsetio na to da je Međunarodni monetarni fond (MMF) ocenio da je poslovanje beogradskog aerodroma u prošloj godini najuspešnije od tri trenutno najbolja javna preduzeća u Srbiji koja se nalaze u restrukturiranju.

On je naveo da Vlada trenutno dorađuje nacrt ugovora beogradskog aerodroma i američke kompanije Dinkorp o izgradnji kargo centra, kako bi on bio što povoljniji za Srbiju.

Prema njegovim rečima, Aerodrom "Nikola Tesla", koji bi uskoro trebalo da postane regionalni putnički i kargo centar u jugoistočnoj Evropi, planira da pomogne razvoj aerodroma u Nišu, Ponikvama i Banjaluci.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd