Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Наредне године двоструко већа издвајања за спорт
07.12.2005.

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић најавио је да ће Влада Србије и у наредној години наставити да повећава издвајања за спорт и прецизирао да ће та средства бити двоструко већа него у овој години.
Динкић је на седници Организационог одбора Европског првенства 2006. у ватерполу нагласио да је у ватерполо у овој години уместо планираних 20 милиона динара уложено приближно 50 милиона динара.

Осим за редовне активности Ватерполо савеза, Влада Србије издвојила је и значајна средства намењена котизацији за предстојеће Европско првенство, као и за награде нашим репрезентацијама за освојене златне медаље - сениорској 14 милиона динара и јуниорској 4,2 милиона динара, навео је министар финансија.

Он је обавестио чланове Организационог одбора о томе да је Влада одобрила издавање доплатних поштанских маркица поводом предстојећег Европског првенства у ватерполу.

Према његовим речима, очекивани приход је око 24 милиона динара и намењен је за припреме државне репрезентације и организацију тог првенства.

Динкић је истакао да је Влада Србије у управо усвојеном буџету наменила и 62,5 милиона динара за реконструкцију Спортског центра "Бањица" како би наша земља, као домаћин, спремно дочекала Европско првенство наредне године, као и да би грађани Београда добили савремени центар за рекреацију.

Министар је пренео спремност Владе Србије да настави са подршком ватерполу као једном од наших најтрофејнијих спортова и нагласио да ватерполисти са сигурношћу могу да рачунају на награде за сваку освојену медаљу.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд