Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Динкић очекује успешно окончање аранжмана са ММФ-ом
14.09.2005.

Министар финансија у Влади Републике Србије Млађан Динкић изразио је данас очекивање да ће трогодишњи аранжман са Међународним монетарним фондом (ММФ) бити успешно окончан.
Динкић је после потписивања уговора о стамбеном кредитирању са представницима Прокредит банке истакао да је објављивање тендера за приватизационог саветника за Нафтну индустрију Србије (НИС) за представнике ММФ-а крупан корак ка успешном окончању текућег финансијског аранжмана. Остало је још да Скупштина Србије усвоји закон о пензијско-инвалидском осигурању, указао је министар финансија.

Он је најавио да ће током боравка у Вашингтону, од 23. до 25. септембра, где ће присуствовати Скупштини ММФ-а и Светске банке, званичницима ММФ-а представити добре резултате који су током ове године постигнути у области привреде, финансијске дисциплине и структурних реформи.

Према његовим речима, извештај Светске банке у коме је Србија представљена као лидер у брзини спровођења реформи у прошлој години најбоља је потврда чињенице да је Влада Србије окренута реформама и да је њен рад више цењен у иностранству него у земљи.

Динкић је подсетио на то да раст друштвеног производа током ове године износи приближно 6 одсто, док је дефицит текућег платног биланса, који је прошле године био 15 одсто, сада 10 одсто.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд