Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministar finansija nagradiće carinika koji je otkrio 4,27 kilograma kokaina na aerodromu
23.08.2005.

Ministar finansija Srbije Mladjan Dinkić čestitao je danas carinicima koji su 19. avgusta ove godine na Aerodromu "Beograd" otkrili 4,27 kilograma kokaina, čija je tržišna vrednost procenjena na 200.000 evra. Droga je otkrivena u koferu državljanina Srbije i Crne Gore koji je doputovao iz Argentine, preko Milana, i uputio se na zeleni kontrolni prolaz, namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.
Navodeći da je taj slučaj potvrda efikasnog rada radnika Uprave carina Srbije, Dinkić je, tokom obilaska carinske ispostave na aerodromu, rekao da će carinik koji je najzaslužniji za otkrivanje dobro sakrivenog kokaina biti nagradjen sa šest mesečnih zarada carinika u toj ispostavi.

Dinkić je izjavio da na aerodromu carina radi sa izuzetno malim brojem ljudi, nešto više od 20, ali da postiže bolje rezultate nego neke zemlje sa mnogo više aerodromskih carinika, pa će im zato biti obezbedjeni bolji materijalni i finansijski uslovi za rad. "Naša carina je pokazala da je daleko sposobnija od argentinske i italijanske. Samo zahvaljujući iskustvu i intuiciji carinika došlo je do otkrivanja droge, koja je bila dobro zamaskirana, a na njoj je bio i indigo da psi ne mogu da je otkriju", rekao je Dinkić novinarima.

Prosečna plata carinika je 20.000 dinara, a Dinkić je obećao da će od iduće godine one biti uvećane, kao i poboljšani uslovi rada carinika.

Prošle godine radnici Uprave carina Srbije su zaplenili oko 400 kilograma raznih vrsta droga.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd