Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Србија поново повећала свој кредитни рејтинг
19.07.2005.

Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је данас да је Република Србија поново повећала свој кредитни рејтинг.
У саопштењу се наводи да је једна од најутицајнијих агенција у свету која се бави проценом ризика у државама и компанијама, "Стандард енд Пур" (Стандард & Поор'с Ратингс сервицес), са досадашњег "Б плус" повећала Србији кредитни рејтинг на "ББ минус".

Ова агенција констатује да је у Србији смањен политички ризик, да је Влада Србије добила позитивну оцену Студије о изводљивости, да Европска унија планира у октобру почетак преговора о стабилизацији и придруживању, да је Србија смањила спољни дуг, као и да ће у 2005. години бити остварен буџетски суфицит.

Србија је први пут добила кредитни рејтинг у новембру прошле године и већ је успела да га повећа. Кредитни рејтинг представља основ за израчунавање кредитног ризика земље. Побољшани кредитни рејтинг омогућава даље постепено снижавање камата у Србији и ствара сигурније услове за инвестирање у нашој земљи, закључује се у саопштењу.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд