Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Suspendovani korumpirani poreski inspektori
20.06.2005.

Ministar finansija Mlađan Dinkić izjavio je da su dva poreska inspektora, koje je smederevska policija danas uhapsila zbog primanja mita, suspendovana i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.
Dinkić je u izjavi za agenciju Beta rekao da je dao nalog da se odmah pokrene disciplinski postupak i da se uruče otkazi ovim inspektorima. On je najavio da će ministru unutrašnjih poslova Draganu Jočiću uputiti molbu da nagradi policajce koji su uhvatili korumpirane inspektore na delu.

Smederevska policija uhapsila je danas Veru Mirković i Dragana Kecmana, poreske inspektore zaposlene u Regionalnom centru Poreske uprave Beograda, filijala Zvezdara, nakon što su u dve prodavnice na periferiji Smedereva od trgovaca uzeli 180 evra kako ih ne bi prijavili zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Dinkić je izrazio uverenje da će saradnja ministarstava finansija i policije biti nastavljena i uputio poziv svim trgovcima kojima poreski inspektori eventualno zatraže mito da to prijave nadležnom SUP-u ili internoj kontroli Ministarstva finansija.

Ministar je napomenuo da je i do sada bilo prijava da prilikom kontrola izdavanja fiskalnih računa pojedini poreski inspektori uzimaju mito, ali niko do sada nije uspeo da ih uhvati na delu.

On je izrazio nadu da će sud izreći primerene kazne inspektorima, kao i da će korupcija u redovima Poreske uprave, koja se gomilala godinama, biti što pre iskorenjena.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd