Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Labus i Dinkić razgovarali sa predstavnicima "Dojče banke"
22.05.2005.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus i ministar finansija Mladjan Dinkić razgovarali su danas sa delegacijom "Dojče banke", prenosi novinska agencija Beta.
Srpski ministar finansija informisao je predstavnike Dojče banke o trenutnoj fiskalnoj situaciji u zemlji kao i o dogovoru koji je postignut sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Potpresednik republičke vlade Labus, je delegaciji Dojče banke prezentovao ekonomsku politiku koju vodi Vlada Srbije i informisao ih o ostvarenom napretku u tranzicionom procesu.
On je posebno istakao uspeh u reformi bankarskog sektora u Srbiji, koji je sproveden znatno brže i efikasnije nego u drugim zemljama u tranziciji, dodaje se u saopštenju.

Potpredsednik republičke vlade pozvao je predstavnike Dojče banke da pojačaju svoje učešće na srpskom tržištu, imajući u vidu pozitivan efekat koji je na ubrzani razvoj privrede imalo dobijanje kreditnog rejtinga, kao i pozitivna ocena Studije izvodljivosti.

Predstavnici Dojče banke istakli su tokom susreta zainteresovanost za finansiranje projekata iz oblasti infrastukture, kao i finansiranje projekata iz oblasti nekretnina, energetike i telekomunikacija.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd