Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Labus i Dinkić primili Almunju
22.05.2005.

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus i ministar finansija Mladjan Dinkić razgovarali su danas sa komesarom za ekonomska i monetarna pitanja Evropske unije (EU) Hoakimom Almunjom, o mogućnosti otvaranje pretpristupnih fondova unije za Srbiju, prenosi novinska agencija Beta.
U razgovoru sa Alamunjom, učesnikom godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od 21. do 23. maja u u Beogradu, Labus i Dinkić su naglasili značaj pretpristupnih fondova za podsticanje ubrzanog sprovođenja evropskih standarda i reforme
institucija u Srbiji.

Almunja je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom u procesu evropskih integracija u Srbiji i istakao da bi otpočinjanje redovnih bilateralnih sastanaka sa Evropskom komisijom značajno uticalo na ubrzanu primenu evropskih standarda. Prema njegovim rečima, kao deo Zapadnog Balkana Srbija nema drugu budućnost mimo EU, ali će brzina njenog učlanjenja zavisiti od napora koje uloži u tom procesu.

Kako se navodi, u okviru skupštine EBRD Labus je razgovarao i sa Kancelarom za ekonomiju Švajcarske Jozefom Dajsom o potpisivanju sporazuma o zaštiti investicija i o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao značajnim dokumentima za podsticaj relativno niske privredne saradnje.

Dajs je naglasio spremnost njegove zemlje da podrži reformske procese i pridruživanje Srbije Svetskoj trgovinskoj organizaciji, najavivši intenzivniju bilateralnu saradnju, u kojoj bi brojna srpska dijaspora u Švajcarskoj mogla da produbi ekonomsku saradnju.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd