Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Srbija će privući dve milijarde dolara investicija
21.05.2005.

(Beta) Srpski ministar finanisija Mladjan Dinkić izrazio je danas očekivanje da će Srbija privući ove godine dve milijarde dolara direktnih stranih investicija.
Dinkić je na Investicionom forumu Srbije i Crne Gore istakao da to očekuje na osnovu nastavka strukturnih reformi u Srbiji i poboljšanja investicione klime zemlji. Prema njegovim rečima, uvedene su poreske olakšice za investitore koji otvaraju nova radna mesta, a zabeležen je i privredni rast u prošloj godini od 7,5 odsto.

"U prvoj godini uvodjenja poreza na dodatu vrednost povećana je naplata poreza za 75 odsto, a planiraju se dodatne poreske olakšice na osnovu smanjenja javne potrošnje", kazao je on.

Dinkić je istako da je Srbija popravila kreditni rejting i da je u prva tri meseca ove godine povećan izvoz za 52 odsta, a uvoz smanjen za 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine. On je izrazio očekivaje da će nove strane investicije doprineti povećanju izvoza pošto su najveći izvoznici iz Srbije upravo preduzeća koja su preuzele strane kompanije.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd