Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Србија ће привући две милијарде долара инвестиција
21.05.2005.

(Бета) Српски министар финанисија Младјан Динкић изразио је данас очекивање да ће Србија привући ове године две милијарде долара директних страних инвестиција.
Динкић је на Инвестиционом форуму Србије и Црне Горе истакао да то очекује на основу наставка структурних реформи у Србији и побољшања инвестиционе климе земљи. Према његовим речима, уведене су пореске олакшице за инвеститоре који отварају нова радна места, а забележен је и привредни раст у прошлој години од 7,5 одсто.

"У првој години уводјења пореза на додату вредност повећана је наплата пореза за 75 одсто, а планирају се додатне пореске олакшице на основу смањења јавне потрошње", казао је он.

Динкић је истако да је Србија поправила кредитни рејтинг и да је у прва три месеца ове године повећан извоз за 52 одста, а увоз смањен за 11 одсто у односу на исти период прошле године. Он је изразио очекиваје да ће нове стране инвестиције допринети повећању извоза пошто су највећи извозници из Србије управо предузећа која су преузеле стране компаније.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд