Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Najavljeno povećanje plata prosvetnih radnika
05.11.2004.

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je danas da će plate prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama i profesora na univerzitetima biti veće za 30 odsto sledeće godine u odnosu na plate iz decembra ove godine.
"Predvideli smo značajno povećanje plata u prosveti za sledeću godinu, jer smo obećali da će prosveta biti prioritet u javnim službama za 2005. godinu", kazao je Dinkić posle sastanka sa predstavnicima tri reprezentativna sindikata prosvete, kojem je prisustvovao i ministar prosvete i sporta Slobodan Vuksanović.

Dinkić je dodao da je Ministarstvo finansija uputilo sindikatima predlog protokola o povećanju plata zaposlenih u prosveti, a da će predstavnici sindikata sa članstvom porazgovarati narednih dana o potpisivanju tog protokola.

Ministar Dinkić je precizirao da je predviđeno povećanje plata zaposlenih u prosveti po osnovu povećanja osnovice za 9,1 odsto i po osnovu rasta raspona u koeficijentima.

Prema Dinkićevim rečima, povećanja plata se kreću u tri grupe i to 30 odsto za nastavnike sa fakultetom, 20 za nastavnike nižeg stepena stručne spreme i 9,1 za nekvalifikovano nenastavno osoblje.

Povećanje raspona u koeficijentima, kako je najavio ministar finansija, primenjivalo bi se od plate za februar 2005. godine, koja se isplaćuje u martu, dok bi povećanje osnovice trebalo da se ostvari u tri etape, u martu, junu i oktobru mesecu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd