Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić posetio Leskovac
07.06.2004.

Ministar finansija Mlađan Dinkić istakao je danas prilikom posete Leskovcu povodom predstavljanja sto dana rada Vlade Srbije da će Vlada uskoro razmotriti načine zaštite kako tekstilne industrije, tako i poljoprivrednih proizvoda koji se uzgajaju u ovom regionu.

Dinkić je tokom obilaska plastenika u Jablaničkom okrugu najavio da će država razmotriti mere uvođenja sezonskih carinskih stopa, kao i pojačanje vancarinske kontrole kako bi zaštitila poljoprivredne proizvođače ovog kraja, ali i istakao da je neophodno da sami proizvođači rade na osavremenjavanju.

Ministar je prilikom obilaska fabrike čarapa “Zele Veljković” naveo da je najbolje rešenje za ovu fabriku, koja ima problem nelikvidnosti i duga od 20 miliona dinara na ime plata zaposlenih i koja posluje sa deset odsto kapaciteta, oslobađanje dugova kroz konverziju vlasništva, a zatim i pronalaženje partnera za privatizaciju. Vlasničkom transformacijom i uz pomoć države ova fabrika stekla bi mogućnost obnove saradnje sa partnerima iz Nemačke i Italije koji kao uslov postavljaju poštovanje dogovorenih rokova.

On je tokom razgovora sa privrednicima u regionalnoj Privrednoj komori Leskovac naglasio da će za Vladu, posle faze donošenja zakona, uslediti fokusiranje na industrijske grane, posebno na tekstilnu industriju i industriju kože i obuće. Prema njegovim rečima, planirano je da se u okviru Fonda za razvoj napravi podračun kao poseban fond za razvoj nerazvijenih oblasti, kao i da se preko Garancijskog fonda izdvaja do 80 odsto za nerazvijeno područje.

“Jug Srbije može da se razvije preko tekstilne industrije i ja ću to poručiti Vladi Srbije, istakao je ministar Dinkić.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd