Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dinkić i Dulić-Marković razgovarali sa poljoprivrednicima u Kaću
04.06.2004.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić i ministar poljoprivrede Ivana Dulić - Marković dali su danas uveravanje poljoprivrednim proizvođačima u Kaću da će u naredna dva meseca biti rešen problem ponovnog vraćanja preferencijala na izvoz šećera u EU, kao i da će ove godine biti povećane kvote za izvoz pšenice.
Na tribini sa poljoprivrednicima, ministar Dulić Marković precizirala je da će zbog ovogodišnjeg dobrog roda pšenice od 2,2 miliona tona biti povećane kvote na izvoz u visini od 1 miliona tona.

Ministri su naglasili da je ove godine država po prvi put otkupljivala pšenicu na "zeleno" za potrebe Direkcije za robne rezerve u iznosu od 200 hiljada tona za šta je iz budžeta Vlade Srbije izdvojeno 2 milijarde dinara.

Dinkić je ovom prilikom poručio poljoprivrednim proizvođačima da se ne plaše novih poreza ukoliko se upišu u registar. "Mi hoćemo da vas učinimo bogatijim, da kupite nove poljoprivredne mašine i da proizvodite više, a onda ćete nakon nekoliko godina, kada budete proizvodili više, biti u mogućnosti da plaćate veći porez", istakao je Dinkić.

Poljoprivredni proizvođači naveli su ministrima probleme vezane za upis i kreditiranje poljoprivrednih gazdinstava, posebno starih domaćinstava, problem otkupne cene pšenice, izvoza poljoprivrednih proizvoda, carina na uvoz poljoprivrednih mašina i mnoga druga pitanja.

Ministri su prihvatili sugestije koje se odnose na ukidanje poreza na zakup poljoprivrednog zemljišta, oslobađanje poreza na uvoz poljoprivrednih mašina i obećali da će da razmotre ova pitanja.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd