Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Uvođenje fiskalnih kasa za drugu grupu do 31. maja
21.05.2004.

Ministarstvo finansija je pripremilo nacrt novog zakona o fiskalizaciji koji bi trebalo da se nađe u skupštinskoj proceduri početkom juna.

“Ovim Zakonom, po uzoru na praksu zemalja koje su fiskalizaciju okončale, trebalo bi da se od obaveze uvođenja fiskalnih kasa izuzmu, između ostalih i taksi prevoz, turističke agencije, advokatske kancelarije, PTT usluge itd.”, rekao je Vladimir Ilić, direktor Poreske uprave.
“Za ostale obveznike iz druge grupe kojima se bliži se rok za uvođenje fiskalnih kasa - 31. maj, nema razloga da se ova obaveza ne ispuni kada se uzme u obzir da je proces uvođenja fiskalne kase vrlo jednostavan”, naglasio je Vladimir Ilić, direktor Poreske uprave i dodao, “kao i za prvu grupu, kontrole uvođenja fiskalnih kasa će krenuti posle 5. juna”.

Ilić je naglasio da poreski obveznici koji ne ispune svoju obavezu mogu da očekuju kazne u visini od 20.000 pa do 200.000 dinara za pravna lica i preduzetnike, dok se za odgovorno lice u pravnom licu ona kreće od 2.000 do 10.000 dinara. Za neevidentiranje prometa preko fiskalnih kasa sledi i zabrana delatnosti do 30 dana.

Sve informacije o fiskalizaciji, proizvođačima i vrstama fiskalnih kasa mogu se naći na našem sajtu ili u svim filijalama ili ekspoziturama Poreske uprave u Srbiji.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd