Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Predstavnici Vlade i univerziteta o budžetu za visoko školstvo
07.04.2004.

Predsednik Vlade Republike Srbije Vojislav Koštunica, ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić, ministar prosvete i sporta Ljiljana Čolić i zamenik ministra za nauku Mile Savić razgovarali su danas sa rektorima univerziteta u Srbiji o budžetu predviđenom za visoko školstvo u 2004. godini.
Koštunica je tom prilikom istakao značaj univerziteta i izrazio spremnost Vlade na saradnju sa univerzitetima u Srbiji o svim suštinskim problemima društva. Tokom razgovora ocenjeno je da zbog kratkog roka u kome je Vlada trebalo da pripremi budžet za ovu godinu nije predviđena struktura i visina budžeta koja bi sasvim odgovarala potrebama univerziteta.

Na današnjem sastanku postignut je dogovor o tome da se povećaju stavke u budžetu koje se odnose na stalne troškove i materijale potrebne za obavljanje nastavnog procesa, sa čime su se saglasili rektori univerziteta. Istovremeno, dogovoreno je i da fakulteti dostave Ministarstvu finansija podatke o stalnim materijalnim troškovima, broju nastavnog i nenastavnog osoblja na fakultetima, kao i podatke o prihodima fakulteta.

Učesnici razgovora postigli su saglasnost o tome da se nakon analize dobijenih podataka organizuje novi sastanak na kome bi se razmotrio problem finansiranja univerziteta u Srbiji u skladu sa budžetskim mogućnostima Vlade.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd