Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Sačuvati kontinuitet ekonomskih reformi
24.01.2004.

Ministar finansija i ekonomije u Vladi Srbije Božidar Đelić izjavio je da će dalja podrška Međunarodnog monetarnog fonda zavisiti od budžeta Republike Srbije i potvrde nove vlade da želi da sačuva kontinuitet ekonomskih reformi.
Đelić je u izjavi beogradskim medijima sa Svetskog ekonomskog foruma rekao, da su prvi zamenik generalnog direktora MMF-a En Kruger i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Žan Limijer prilikom susreta s njim konstatovali da je razvoj programa ekonomskih reformi u Srbiji na dobrom putu i da je važno da se taj put nastavi.

Prema Đelićevim rečima, jedan deo bankara sa kojima je razgovarao izrazio je želju da se više angažuje u Srbiji, ali tek pošto se vidi kakav će biti sastav i program buduće Vlade Srbije, a naročito budžet za 2004. godinu.

Ministar finansija rekao je da se sastao i sa komesarom za spoljne poslove i bezbednost Evropske unije Havijerom Solanom, kao i sa Montijem Mikanenom, članom Evropske komisije, dodavši da je Solana prilikom susreta ponovio stav da EU želi formiranje vlade demokratskog bloka koja bi mogla da nastavi sve započete reforme, a posebno one koje se tiču pridruživanja Srbije EU.

Đelić je naveo da je razgovarao i sa profesorom na Kolumbija Univerzitetu i dobitnikom Nobelove nagrade za ekonomiju 2001. godine Džozefom Stiglicom, koji je pristao da se više angažuje na reformama u Srbiji i tome posveti jedan projekt, kao i da se sreo sa Džeremijem Bruksom iz organizacije "Transparency International".
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd