Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Đelić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu
20.01.2004.

Na poziv Svetskog ekonomskog foruma, srpski ministar finansija, Božidar Đelić predstavljaće Srbiju na ovom prestižnom forumu koji se održava od 21. do 25. januara ove godine u Davosu.
Uz učešće na plenarnim sastancima, ministar Đelić će se susresti i sa Frederikom Sikrom, upravnim direktorom Svetskog ekonomskog foruma, Havijerom Solanom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žanom Lemijerom, predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj, En Kruger, prvim zamenikom generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda, Žan-Filipom Kurtoaom, predsednikom Majkrosofta za Evropu, Aziju i Afriku, Džerminom Bruksom iz Transparensia, organizacije za borbu protiv korupcije, Majklom Porterom, profesorom sa Harvarda i između ostalih i sa Bertranom Kolombom, predsednikom Lafarža.

Ministar Đelić će razgovarati i sa Tieri de Monvrialom, predstavnikom Francuskog instituta za međunarodne odnose, Tomasom J. Bejtom, predsedavajućim fondacije "Bata shoe", Evanom Njumarkom, predstavnikom Švajcarske banke, J. Aderom Tarnerom, višim savetnikom i podpredsedavajućim kompanije "Merrill Lynch", kao i sa Stefanom Saninom, savetnikom predsednika Evropske komisije.

Svetski ekonomski forum okuplja lidere svetskih finansija, predstavnike vlada, međunarodnih organizacija, sindikata, medija i nevladinih organizacija. Na jednom mestu u nekoliko dana svetski lideri razmatraju aktuelne probleme sveta.

Srbija je imala čast da bude ponovo pozvana da učestvuje. Božidar Đelić je 2002. godine od strane Svetskog ekonomskog foruma proglašen za jednog od 100 svetskih lidera budućnosti.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd