Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Следеће године раст француских инвестиција у Србији и Црној Гори
20.11.2003.

Министар финансија и економије у Влади Републике Србије Божидар Ђелић најавио је данас да ће у наредних неколико месеци француске инвестиције у Србији и Црној Гори наставити да расту.

Ђелић је у изјави агенцији Бета из Париза, где присуствује конференцији о резултатима реформи у Србији и Црној Гори на којој су групи од 70 француских предузећа представљени привредни потенцијали државне заједнице, изразио очекивање да ће у наредној години из Француске у Србију кроз директне инвестиције ући неколико десетина милиона евра.
Према његовим речима, француски привредници изнели су на скупу податке о финализацији инвестиција у српску млекарску индустрију и ставове о инвестицијама у металској индустрији, гумарској индустрији и осталим хемијским материјалима.

Он је оценио да су француски инвеститори охрабрени после првих склопљених послова, који су били важни за њих, као што су "Лафарж" у Беочину и неколико уговора са "Синтелоном" из Бачке Паланке.
Министар је навео да ће делегација Србије и Црне Горе у Паризу разговарати и о приватизацији четири банке из Србије, као и да ће се гувернер Народне банке Србије Кори Удовички сутра састати са гувернером Централне банке Француске Кристијаном Нојером.

У посети Француској, коју је организовала Међународна трговинска комора из Француске у сарадњи са Центром за развој трговинских веза, осим министра Ђелића и гувернера НБС, бораве и министар за економске везе са иностранством у Влади Републике Србије Горан Питић и министар за међународне економске односе Србије и Црне Горе Бранко Луковац.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд