Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Odobren novi kredit za Srbiju i Crnu Goru
30.10.2003.

Predstavnici Evropske investicione banke (EIB) i Srbije i Crne Gore potpisali su danas u Veneciji ugovor na osnovu koga će ova banka dodeliti državnoj zajednici novi kredit u iznosu od 22 miliona evra za najhitnije potrebe modernizacije Elektroprivrede Srbije (EPS), saopšteno je u sedištu banke u Luksemburgu.
Ugovor su, na konferenciji pod nazivom "Balkan od rekonstrukcije do ekonomske integracije" koja se održava u Veneciji, u ime Srbije i Crne Gore potpisali ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom državne zajednice Branko Lukovac i ministar finansija i ekonomije u Vladi Republike Srbije Božidar Đelić.

Predsednik Evropske investicione banke Filip Majstad izjavio je da će ova banka i u nekoliko narednih godina usmeravati svoje aktivnosti na finansiranje razvoja zemalja zapadnog Balkana, u koji je 2001. godine uložila 320 miliona evra, 2002. godine 425 miliona, dok se za 2004. godinu planiraju investicije u vrednosti od 400 miliona evra.

Predstavnici EIB-a navode da će njihova banka uz Evropsku komisiju i međunarodne donatore, među kojima je i Svetska banka, biti glavni izvor finansiranja obnove Balkana, prenosi agencija Tanjug.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd