Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Završena javna rasprava o Nacrtu zakona o porezu na dodatu vrednost
29.08.2003.

Sastankom sa privrednicima Vojvodine u Novom Sadu, juče je završena jednomesečna javna rasprava o Nacrtu zakona o porezu na dodatu vrednost, koju je organizovalo Ministarstvo finansija i ekonomije Srbije, u saradnji sa Privrednim komorama.

Privrednici, ekonomski stručnjaci, udruženja, revizori, advokati i knjigovođe iz cele Srbije imali su priliku da daju primedbe i sugestije na predložene zakonske odredbe o novom načinu oporezivanja, koji se uvodi 1.januara 2004. godine.
Učesnici u javnoj raspravi, izmedju ostalog, smatraju da bi trebalo smanjiti predviđenu poresku stopu PDV-a, predvideti kraći rok za vraćanje sredstava od Poreske uprave, dodatne mere za finansiranje proizvodnje, više poreskih stopa, oslobađanje od plaćanja PDV-a opreme koja se uvozi, udžbenika i delatnosti iz oblasti kulture. Privrednici smatraju da bi uvođenje PDV-a trebalo povezati sa uvođenjem registar kasa sa fiskalnom memorijom i da bi javnu raspravu trebalo produžiti do kraja godine.

Sve primedbe i sugestije iz javne rasprave upućene su Ministarstvu finansija i ekonomije Srbije, koje će pripremiti Predlog zakona i uputiti ga Skupštini Srbije na razmatranje i usvajanje sredinom septembra.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd