Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Boing zainteresovan za obnavljanje srpske avijacije
25.06.2003.

Ministar finansija i ekonomije u Vladi Republike Srbije Božidar Đelić izjavio je da je američka kompanija "Boing", koja je jedan od najvećih svetskih proizvođača putničkih aviona, zainteresovana za obnavljanje srpske vazduhoplovne flote.
Ministar Đelić, koji je prisustvovao vanrednom zasedanju Svetskog ekonomskog foruma u Jordanu, rekao je da je tokom skupa razgovarao i sa Bilom Roudsom, predsednikom "Siti grupa", najveće finansijske institucije u svetu. On se u Amanu sastao i sa državnim sekretarom SAD-a Kolinom Pauelom.

Ministar Đelić je objasnio da su SAD planirale da do kraja godine ulože u ekonomsku rekonstrukciju Iraka 2,4 milijarde dolara i dodao da će naredne nedelje biti održan sastanak donatora, na kojem bi ova cifra mogla biti povećana i na četiri do pet milijardi dolara.

Ministar finansija je tokom zasedanja u Amanu razgovarao i sa predstavnicima vlada zemalja tog regiona o mogućnostima uključivanja srpske privrede u rekonstrukciju Iraka i naglasio da su građevina, izvoz hrane, drveta, građevinskog materijala, metala i kablova oblasti u kojima bi privrednici iz Srbije mogli da učestvuju na ovom tržištu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd