Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Poreske prijave za imovinu vredniju od 20 miliona dinara
22.05.2003.

Ministar finansija i ekonomije Božidar Đelić obavestio je javnost da svi građani Srbije koji u zemlji i inostranstvu poseduju imovinu veću od 20 miliona dinara, imaju rok do 30. juna da je, u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji, prijave Poreskoj upravi. Obrasci za prijavu ukupne imovine, koji će od ponedeljka, 26 maja, biti i u svim jedinicama Poreske uprave, objavljeni su i na Internet sajtu našeg ministarstva.
Ministar Đelić je najavio da će se oni građani, koji budu pokušali da izbegnu plaćanje poreza, naći na udaru poreske policije.

Zamenik ministra finansija i ekonomije Milica Bisić objasnila je da član 186. Zakona o poreskom postupku obavezuje građane da podnesu ove prijave, i dodala da, prijave mogu da podnesu i osobe sa imovinom vrednijom od 10 miliona dinara.

Poreska uprava će, nakon 30. juna, imati rok od tri meseca da proveri i overi poreske prijave građana. Prvi podaci o broju evidentiranih poreskih obveznika trebalo bi da budu poznati početkom jula.

Na proveri poreskih prijava radi će poseban tim ljudi. Podaci o poreskim prijavama su tajni, ali će javni biti svi podaci o imovini i neplaćenom porezu građana koji je ne prijave, najavio je ministar Đelić.

Pomenute poreske prijave podnose se preporučeno poštom ili lično na adresu centrale Poreske uprave, ul. Save Maškovića br. 5, Beograd. Za sve informacije otvoren je i telefon 011/ 3950-657.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd