Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Susret dijaspore i otadžbine
29.04.2003.

Ministar finansija i ekonomije u Vladi Republike Srbije Božidar Đelić izjavio je da će do kraja godine biti donet zakon o denacionalizaciji. - Posle izglasavanja ovog zakona, predstavnici dijaspore imaće rok od godinu dana da registruju imovinu na koju polažu pravo, precizirao je Đelić učestvujući na skupu "Susret dijaspore i otadžbine", koji je u Domu vojske organizovala Privredna komora Jugoslavije.
Prema Đelićevim rečima, postoji mogućnost da do leta bude usvojen i zakon o vraćanju novca dijaspori od Zajma za preporod Srbije. Prva rata bila bi, kako je rekao, isplaćena ove, a ostatak u naredne četiri godine.

Ukoliko odluče da investiraju u Srbiju, Vlada Srbije će predstavnicima dijaspore ponuditi program koji će garantovati najniže stope poreza na dobit u Evropi, kreditiranje za svakog zaposlenog radnika i druge olakšice, istakao je Đelić.

Republički ministar finansija najavio je, na ovom skupu, da će posle završene akcije "Sablja" uslediti rasčišćavanje privrednog kriminala.
"Po meni to je jedan poreski skalpel, znači jedan precizni instrument koji će razdvojiti trulež poreske utaje od ogromnog zdravog tkiva naše zemlje koji treba da se podstakne i treba da posluje" - izjavio je Đelić.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd