Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Dogovoreno predstavljanje SCG u Svetskoj banci i MMF-u
13.04.2003.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Božidar Đelić, koji je u delegaciji državne zajednice Srbije i Crne Gore koja prisustvuje prolećnom zasedanju Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, izjavio je danas da je na sastanku sa stručnjacima pravne službe ove dve institucije postignut konačan dogovor o predstavljanju SCG u međunarodnim finansijskim institucijama, prenosi agencija Tanjug.
Đelić je objasnio da je rešeno pitanje fiskalnog agenta, depozitara, monete i predstavljanja državne zajednice i da ono što je dogovoreno balansira između dva važna cilja, a to su normalno funkcionisanje i sprovođenje programa MMF-a i Svetske banke kod nas i obezbeđivanje adekvatne reprezentacije i za Srbiju i za Crnu Goru.

Đelić je istakao da će u ime Vlade Republike Srbije potpisati danas dogovoreni sporazum, što će učiniti i ministar finansija Crne Gore Miroslav Ivanišević. Na osnovu toga, Savet ministara u utorak će doneti i proslediti MMF-u odgovarajući zaključak, što će omogućiti da se u sredu održi sastanak borda direktora ove institucije i odblokiraju dve tranše pomoći, rekao je Đelić.

On je potvrdio da su predstavnici Svetske banke obećali da će ta institucija uraditi sve što je u njenoj moći da se donatorska konferencija za SCG organizuje početkom septembra, najverovatnije u Beogradu.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd