Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Перспективе тржишта капитала у Србији
26.03.2003.

На јучерашњем округлом столу, посвећеном перспективама тржишта капитала у Србији, који је организовао београдски магазин Економист, републички министар финансија Божидар Ђелић изјавио је да је било прања новца приликом трговања обвезницама старе девизне штедње и додао да ће детаљи о тим случајевима бити познати наредних дана.
Говорећи о тржишту капитала у Србији, министар Ђелић је рекао да треба бити злонамеран па не приметити да тржиште капитала у протекле две и по године није било у развоју. Проблеме који постоје назвао је дечјим болестима, а као пример навео је случај трговања акцијама Апатинске пиваре, али и трговање обвезницама за које је констатовао да није довољно развијено на берзи.

Подсетивши да је досад успешно реализована продаја 69, од 116 мањинских пакета акција српских предузећа који се налазе у власништву Акцијског фонда, при чему је држава зарадила око 87 милиона евра, републички министар за привреду и приватизацију Александар Влаховић, указао је на ниску тражњу за акцијама предузећа, као и чињеницу да мали инвеститори, односно градјани са својом девизном штедњом, нису укључени у куповину. Министар Влаховић је напоменуо да ће у наредном периоду бити усвојено низ системских законских решења којима би требало да се оживи тржиште капитала.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд