Министарство финансија - Влада републике Србије
Напредна претрага akcija


Вести
Верзија за штампу
Финансирање Управе царина регулисано Уредбом
03.03.2003.

Поводом “појачане контроле” (штрајка) радника Управе царина, Министарство финансија и економије саопштава да је финансирање Управе царина регулисано Уредбом о привременом финансирању Савезне Републике Југославије за период јануар – март 2003. године. У складу са том одлуком, плате радника Управе царина исплаћују се из привременог буџета државне заједнице.
Управа царина ће постати део републичких органа односно Министарства финансија и економије Републике Србије након измена републичког Закона о министарствима. Очекује се да до априла месеца ове године буде усвојен ребаланс буџета Републике Србије, а тада ће и плате запослених у Управи царина бити исплаћиване из републичког буџета.

Стога, Министарство финансија и економије још увек нема ингеренција над платама запослених у Управи царина, те није могуће правити било какве договоре. Представници министарства размотриће током ове недеље организациону структуру и зараде запослених у Управи царина, ради припрема за отпочињање финансирања ове институције из републичког буџета.

bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Министарство финансија Републике Србије
Кнеза Милоша 20, 11000 Београд