Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Izmirivanje prve rate poreza na imovinu najkasnije do 15. februara
16.01.2003.

Vlasnici oporezivih nepokretnosti (stanova, kuća, poslovnog prostora...) u Srbiji – obveznici poreza na imovinu dužni su da, najkasnije do 15. februara tekuće godine, uplate akontaciju prve rate poreza na imovinu za 2003. godinu.
Napominjemo da nadležni poreski organ neće obveznicima slati nikakva posebna rešenja za uplatu akontacije niti druga obaveštenja za uplatu ove akontacije.

Svaki poreski obveznik obračunava i izmiruje ovu obavezu tako što u uplatnicu unosi četvrtinu sume zaduženja po poreskom rešenju iz prošle godine. U uplatnice se unosi i novi broj uplatnog računa koji se pribavlja kod nadležnog poreskog organa.

Novi broj uplatnog računa potrebno je upisati i na uplatnicama kojima se izmiruje i eventualno neizmireni dug za prošlu godinu.

Druga mogućnost za izmirenje duga, a to je i preporuka, jeste da se poreski dug izmiri neposredno na poreskoj blagajni.

Na poreskim rešenjima za 2003. godinu (koja će obveznicima biti uručena tokom marta-aprila), biće upisani odgovarajući brojevi uplatnih računa i drugi potrebni podaci, a sama dinamika plaćanja biće kao i u prethodnim godinama: na četiri rate, i to tako što se po dobijanju poreskog rešenja plaća razlika prve rate i uplaćene akontacije, druga rata do 15. maja, treća rata do 15. avgusta i do 15. novembra četvrta rata.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd