Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Ministru Đeliću plaketa “Naj-Evropljanin”
23.11.2002.

Priznanje Evropske kuće iz Beograda za 2002. godinu u oblasti ekonomije dodeljeno je Božidaru Đeliću na svečanosti u Skupštini grada Beograda. Ovu svečanost pod nazivom Evropsko veče u Beogradu organizovali su zajednički Evropska kuća iz Beograda, Evropski pokret, opština Čukarica i grad Beograd.
Predstavljajući ga kao vodećeg srpskog reformatora, plaketu je Ministru uručio Desimir Tošić iz Evropskog pokreta. U obraćanju prisutnima nakon uručenja, ministar Đelić je put prema Evropskoj uniji označio i kao put ka najsvetlijoj Srbiji. Dodela ove nagrade ima za cilj promovisanje evropskih integracija, kao i približavanje naše kulture i tradicije sadašnjim i budućim članicama Evropske unije.

U oblasti politike nagradu je poneo Dragoljub Mićunović, predsednik Veća građana Savezne skupštine, a za kulturu nagrađen je Jovan Ćirilov, teatrolog. Prvi put ove godine ustanovljeno je i priznanje za doprinos razvoju evropskog preduzetničkog ambijenta, a pripalo je Jelici Minić, pomoćniku saveznog ministra spoljnih poslova.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd