Ministarstvo finansija - Vlada republike Srbije
Napredna pretraga akcija


Vesti
Verzija za štampu
Francuska pomoć Jugoslaviji
30.10.2002.

Nakon, jučerašnjeg, razgovora u Parizu ministra finansija u vladi Srbije Božidara Djelića sa francuskim ministrom privrede i finansija Fransisom Merom, Djelić je procenio da će francuska bilateralna pomoć našoj zemlji 2003. godine iznositi 15 do 20 miliona evra.
Ako se uzme u obzir da Francuska pomoć Jugoslaviji iznosi ove godine 3,6 miliona evra, to znači da će ta pomoć za iduću godinu upetostručiti. Ministar Djelić je u razgovoru sa Merom takodje, dobio obećanje da će Francuska u ime grupe G-8, na jednom od sledećih sastanaka te grupe "industrijski najmoćnijih zemalja sveta", pokrenuti pitanje dugova preduzeća na Kosovu i Metohiji.

- Sredstva za pokrivanje tih dugova treba da se obezbede iz budžeta Srbije, a da mi, pritom, ne ubiramo nikakve poreze, niti javne prihode na teritoriji Kosova i Metohije, pojasnio je Djelić.

Tokom susreta dva ministra bilo je reči i o unapredjenju bilateralne privredne saradnje izmedju Jugoslavije i Francuske. Izmedju ostalog razgovarano je o predstojećoj poseti predsednika francuske organizacije patronata, Medef Ernesta Antoana Selijera, Beogradu.

- Predsednik Medefa trebalo bi da poseti Beograd 21. i 22. novembra, sa delegacijom od 50-ak šefova krupnih francuskih preduzeća, izjavio je je Djelić, dodavši da očekuje da će, posle njegovih jučeršnjih razgovora sa Merom, ta delegacija biti još brojnija.
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet
bullet


Ministarstvo finansija Republike Srbije
Kneza Miloša 20, 11000 Beograd